Please update your Flash Player to view content.

Resa till Malaysia

Tidigare var Malaysia Airlines det enda bolag som flög direkt mellan Stockholm och Kuala Lumpur. I oktober 2009 slutade dessa direktflygningar men MAS har behållit rättigheterna och kan så småningom återuppta flygningar på denna sektor. Man kan nu flyga med andra bolag till London eller Amsterdam och ta Malaysia Airlines därifrån till Kuala Lumpur.

Man måste alltså idag välja flyg med mellanlandningar någonstans.

Finnair har idag många bekväma asienflygningar. Efter en kort resa till Helsingfors får man en lång flygning ut till Sydostasien. Ska man vidare till Malaysia så är Singaporealternativet det bästa eftersom det går shuttleflyg mellan Singapore och Kuala Lumpur. Andra alternativ är KLM via Amsterdam och Turkish Airways via Istanbul.

Man kan även åka med andra europeiska bolag. Alternativet finns även att åka med bolag i Mellanöstern, t ex Etihad eller Qatar Airways. Bolagen är rätt bra men nackdelen med dessa flyg är att man tvingas bryta resan mitt i resan för att byta plan i Mellanöstern. Ibland kan uppehållen mellan flyg dessutom bli ganska långa.

Extra information