Please update your Flash Player to view content.

Perlis

Perlis, som ibland kallas "Den Norra Juvelen," är en av Malaysias minsta stater.  Denna multikulturella delstat på gränsen till Thailand bjuder på en avslappnad lantlig livsstil med många jordbruk och risfält.

Sevärdheter

Perlis State Park, nära thailändska gränsen, bjuder på många aktiviteter som grottbesök, fågelskådning och djungeltrekking.  Här finns gott om apor och en omfattande, intressant fauna.  Man kan bo inne i denna nationalpark i enkla hotell.  För att få åka in i parken krävs dock tillstånd från Perlis State Park management.

Grottorna i Gua Kelam Recreational Park och Gua Wang Burma nära staden Kaki Bukit är stora och omfattande och till flera av grottorna medges bara tillträde om man i sitt sällskap har en kvalificerad grottguide.  Den mer oerfarne grottbesökaren kan besöka Gua Kelam, en 370 meter lång, väl upplyst grotta, där man kan beundra fascinerande stalaktit- och stalagmitformationer.

Marknaderna i Wang Kelian (söndagsmarknad) och Padang Besar är belägna vid thailändska gränsen.  På dessa färgrika ställen  finns ett myller av varor  och shoppare torde inte bli besvikna!  Många som reser mellan Thailand och Malaysia brukar sova över i Padang Besar.

Kuala Perlis är en hamnstad där man kan ta färja över till Langkawi.  Denna lilla fiskestad, som ligger vid mynningen av Perlis River, är känd för sina fina fiskrestauranger. Utanför Kuala Perlis, vid den gamla befästningen Fort Kayang,   ligger Kota Kayang Museum, där man kan se en hel del av Perlis historia.

Harumanis Plantation är en mangoplantage på 65 hektar.  I maj när mangon mognar strömmar mangoälskare till plantagen för att köpa av de olika mangoarterna.

Chuping Sugar Cane Plantation är en stor sockerbetsplantage på 8,000 hektar.  De som vill besöka denna intressanta plantage måste ha ett skriftligt tillstånd från Perlis Sugar Factory.

Snake and Reptile Farm uppvisar olika sorters ormar, krokodiler och ödlor.

Sjöarna Tasik Timah Tasoh och Tasik Melati besöks av de som tycker om vattensport och vackra solnedgångar

Kungliga staden Arau:  här ligger Istana Diraja, det kungliga palatset och Royal Mosque.

I huvudstaden Kangar ligger Syed Alwi Mosque, en majestätisk moske byggd i början av 1900-talet.

Extra information