Please update your Flash Player to view content.

Pojkdröm i uppfyllelse: MalaysiaSpecialisten provkör F1-banan

I början på april gick Malaysias F1-lopp på Sepangbanan söder om Kuala Lumpur.  Michael Schumacher är tillbaka och två malaysiska stall deltar i årets tävlingar.  MalaysiaSpecialistens Jan Orrnert fick provköra  F1-banan före årets lopp.

 

 

När man var liten drömde man om att bli brandman, lokförare eller racerförare.  Och så blev det naturligtvis inte.  Desto roligare är det då att få uppleva en av dessa drömmar som vuxen.  Tillsammans med några andra personer från media får vi testa Formula 1-banan. Vi får köra med våra egna bilar.  Och på egen risk.  "Nu gäller väl inte min bilförsäkring" tänker jag när jag skriver på det papper som fritar Sepangbanan från allt ansvar om något galet skulle hända.  "Men för tusan, det är nog inte så ofta man får chansen i livet att leka Michael Schumacher på en riktig F1-bana" tänker jag och sätter min signatur på dokumentet.  

Jag kör in min bil, en Honda Accord, i Pit 4.  Jag får ta på mig en hjälm.  Jag är klar för min F1-karriär! 

Sepangbanan är 5,543 meter lång och har 15 kurvor och 8 rakor varav 2 är riktiga fartsträckor.  Banbredden varierar mellan 16 och 22 meter.  Banan kan ta maximalt 150,000 åskådare varav 32,000 i Grand Stand som ligger mitt emot Pit Building som vi strax ska köra ur.  Pit Building är Sepangbanans hjärta: här ligger 33 "pits" och också kontrollcentret för tävlingarna. 

Första F1-loppet på Sepang kördes 1999 och det är alltså tolfte gången som loppet körs i år.  Förra året segrade Jenson Button i ett lopp som fick brytas i förtid på grund av kraftiga skyfall och fallande mörker.  I år går loppet en timma tidigare och man hoppas, även om det skulle regna, att inte kvällsmörkret ska bli ett problem.  Michael Schumacher har vunnit tre gånger och Kimi Räikkonen två.

Vi ska få köra i en timme.  Jag kollar bensinmätaren och upptäcker till min lättnad att tanken nästan är full.  Innan vi får köra ut på banan får vi sätta på oss ett armband med nummer.  Om något skulle hända ska armbandet identifiera oss.  "Har du kört på en racingbana förut?"  Jag skakar på huvudet.  "Ta det lugnt de första varven" säger man till mig.  "Sepangbanan är bredare än många andra banor och kurvorna blir lite brantare".  Jag har läst att Sepang är en tekniskt krävande F1-bana.  Jag börjar förstå varför.

Medan jag väntat att vi ska få klartecken att köra har jag sett mig lite omkring.  Det pågår testkörningar just nu.  Nissan prövar nya däck som senare ska användas vid tävlingar i Japan.  I Pit 5 bredvid oss står en färgglad bil.  Jag ska snart få se den på banan. 

Så får vi klartecken att åka.  Jag kör pitstopsträckan, följer en annan bil på avstånd.  Så kommer jag ut på den långa raksträckan vid start- och målområdet.  Jag drar upp farten men får snart bromsa, en hårnålskurva till höger.  Jag känner hur centrifugalkrafterna vill dra mig ut ur kurvan.  Kurvan verkar inte doserad vilket jag hade trott att den skulle vara.  Sedan direkt en skarp vänsterkurva.  Min beundran för F1-förarna stiger.  Hur tusan kan dom hålla bilarna kvar på banan med de hastigheter dom har?

På första varvet blir jag omkörd av den färggranna testbilen.  På femte varvet blir jag varvad av samma bil.  Ja, jag kör ju inte så speciellt fort, inte med F1-mått mätt; på rakorna kommer jag upp i drygt 160 km/tim innan det är dags att bromsa ner inför nästa kurva.

Men så händer något.  Röda lampor lyser.  Funktionärer viftar med röda flaggor.  "Loppet" ska avbrytas.  Vad är det som har hänt?  Men så ser jag det.  En av testbilarna har snurrat och hamnat utanför banan.  Föraren har stigit ur bilen och verkar oskadd.

Och vad som händer sedan är att  jag missar infarten in till pitstopområdet.  Jag bromsar ner på raksträckan, målsträckan, och vet inte riktigt vad jag ska göra.  En funktionär vinkar mig vidare.  Det blir att köra ett varv till.  Hela vägen vinkar banfunktionärer med röda flaggor.  Halvvägs runt banan inser jag att jag nog är ensam på banan just nu.  Så kommer jag åter upp mot målområdet, hittar pitstopinfarten och strax kör jag in i Pit 4 igen.

Att få testa Sepangbanan var en häftig upplevelse.  Ett privilegium.  Jag kommer nu verkligen att följa Formula 1-loppen på Sepangbanan i fortsättningen.  Detta är nåbra av Malaysias största idrottshändelser. Händelser som jag inte kan vara utan.

Extra information